CDA wenst WRB veilige zomer in nieuw onderkomen

Eindelijk heeft de WRB zijn nieuwe onderkomen. Het stond er al een paar weken, maar afgelopen zaterdag is het officieel geopend door de wethouders Klaver en Schokker. Het ziet er echt fantastisch uit, met een grote ruimte voor briefings, douches zonder schimmel, grote garage voor alle hulpmiddelen, een vernieuwde EHBO ruimte met direct contact met de meldkamer en boven een mooie commando kamer met uitzicht over het hele Wassenaarse strand.

Het feit dat er een nieuwe onderkomen is neergezet is mede dankzij veel mensen, maar ook door de medewerking van de gemeente en als CDA zijn we daar blij mee. Het kan dus wel in vrij korte tijd. Ook heel verstandig om een 10-jarig onderhoudscontract af te spreken met de leverancier incluis opslag in de winter. Want opslaan op de parkeerplaats garandeert echt geen lang leven.

Het CDA heeft ook kennis mogen maken met verschillende vrijwilligers van de WRB, die zich deze zomer met hart en ziel zullen inzetten voor de veiligheid van de mensen op ons mooie familiestrand. Raadslid Wim Koetsier: “Het is toch fantastisch dat 60 – 70 jonge mensen uit de regio zich als vrijwilliger inspannen om ons strand een veilig plekje te maken voor de vele families met vooral jonge kinderen, die daar deze zomer komen recreëren. Laten we ook respect voor hen hebben, als zij hun werk doen, want de zee kan zeer gevaarlijk zijn”.

Ook afgelopen zaterdag waaide het hard en was de zee vol surfers. Commissielid Dymphna Vree: “Het is echter wel zo dat alle (kite-)surfers, die gebruik maken van het Wassenaarse strand lid moeten zijn van de surf vereniging, helaas is dat vaak niet het geval en dat levert regelmatig gevaarlijke toestanden op voor de WRB. Hier mag best wel eens op gehandhaafd worden, dus stuur ook eens een BOA op een winderige dag naar het strand!” En nogmaals raadslid Koetsier: “En natuurlijk blijven we ons inzetten voor jaarrond exploitatie van de strandtenten, want als het in Noordwijk kan, kan het ook in Wassenaar. Desnoods met een mooie zandwal ter bescherming.”

We hopen op een mooie zomer, waarbij het strand vol zal zitten, de surfers zich aan de regels houden, de terrassen vol zitten met toeristen op geadviseerde afstand, de parkeerplaatsen iets van het verloren voorseizoen kunnen goed maken en wij wensen de WRB het beste om ons Wassenaarse strand een veilige plek te maken.