Personalia

Ronald Everard

Anemonenweg 53 WASSENAAR

reverard@casema.nl

 

Functie

  • fractievoorzitter
  • plv. voorzitter commissie Sociaal Domein
  • lid adviescommissie Economisch Vestigingsklimaat MRDH
  • plv. lid adviescommissie Financiën Omgevingsdienst Haaglanden

 

Gezin/Huishouden

Ik ben getrouwd met Conchita Everard en heb twee studerende kinderen: Sabrina (23) en Jason (20).

 

Opleiding

Sint Jan Baptistschool Wassenaar, vervolgens Atheneum op het Adelbert College Wassenaar, daarna bedrijfseconomie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

 

Waarom op de kandidatenlijst en waarom CDA?

Juist nu wil ik mij maximaal inzetten voor de zelfstandigheid van Wassenaar. Ik houd van Wassenaar. Oprichter geweest van het CDJA Wassenaar, dat ooit de grootste CDJA-afdeling van het land was. Besmet met het groene “CDA-virus” wat nooit meer over gaat.

 

Persoonlijke betekenis van de slogan Wassenaarders Samen

Alle wijken samen. Jong en oud, hoog en lager inkomen. Samen zijn we Wassenaar en samen koesteren we Wassenaar en maken het zo mogelijk nog mooier!

 

Werk/Vrijwilligerswerk

Senior adviseur Strategie & Innovatie bij woningcorporatie Vidomes. Actief in onder meer Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Zoetermeer en Delft.

Nog aan het afkicken van 10 jaar trainen en coachen van verschillende waterpoloteams bij WZK. Momenteel vrijwilliger bij de vakbond CNV als lid vakgroepsbestuur. Daarnaast campagneleider CDA-Wassenaar.

 

Passies/Hobby’s

Ik houd van zwemmen en waterpolo, kijk regelmatig sportwedstrijden als supporter van Kieviten Dames 1 en ADO Den Haag en heb een liefde voor Alfa Romeo, fietsen, en tuinieren in mijn volkstuin bij de Driesprong.

 

Mooiste plekken in Wassenaar

De mooiste plek van Wassenaar zijn de duinen: ongelooflijk zoveel mooie natuur vlakbij.  Echt genieten met de fiets of met onze teckel. Het park bij de Violierenweg en Parklaan is voor mij een bijzondere plek. Daar was ik in mijn jeugd altijd aan het voetballen en basketballen. Speciaal plekje is ook Begraafplaats Persijnhof, waar ik af en toe heen moet.

 

Motto

Onze familiespreuk: “de deugd bestaat uit daden” (Virtus in actione consistit).