Personalia

René Beerepoot

Laan van Koot 41 WASSENAAR

beerepoot@yahoo.com

 

Gezin/huishouden/partner/kinderen

Ben getrouwd met Clementine Vooren en wij hebben 3 kinderen: Georgine (6), Johannes (5), Cosima (4). We zijn rooms-katholiek.

 

Opleiding

Basisschool St. Pancratius in Blokker, VWO op Oscar Romero in Hoorn, daarna rechten en bestuurskunde aan de Universiteit van Amsterdam.

 

Waarom op de kandidatenlijst en waarom CDA?

Ik wil graag iets terug doen voor de gemeenschap en gun het mooie dorp Wassenaar een goed bestuur. In deze fase met jonge kinderen merk ik zelf dat ik een groeiende betrokkenheid krijg met het dorp en zie ik steeds meer het belang van de lokale gemeenschap in. De directe woon- en leefomgeving heeft toch de meeste impact op wat je ervaart en waaraan je kunt bijdragen. Bijvoorbeeld het oplossen van een gevaarlijke verkeerssituatie voor schoolgaande kinderen. Als je een verschil wilt maken voor Wassenaar, moet je niet onverschillig blijven en daarom wil ik me graag inzetten voor de gemeente. Vanuit mijn opvoeding heb ik belangrijke normen en waarden meegekregen zoals verantwoordelijkheidsgevoel en respect voor andere mensen en de natuur. Alleen samen met andere mensen kun je maatschappelijke uitdagingen aanpakken, daarom ben ik lid van het CDA.

 

Persoonlijke betekenis van de slogan Wassenaarders Samen

Alleen als we oog hebben voor elkaar, kunnen we samen opkomen voor een vitaal Wassenaar. Oftewel een zelfstandig dorp met goede voorzieningen voor haar burgers en ondernemers in een heerlijke groene omgeving.

 

Werk/Vrijwilligerswerk

Rijksambtenaar bij Ministerie Economische Zaken, actief op het gebied van internationale handelsbevordering. Momenteel nog uitgezonden naar India (Ministerie Buitenlandse Zaken) als diplomaat; voorheen zakenbankier ABN AMRO, oud-reserve kapitein Koninklijke Landmacht, uitgezonden naar Bosnie-Herzegovina 2003 en Afghanistan 2005. Ben als vrijwilliger actief bij de Bloemcampschool en HGC, waar mijn kinderen zitten. Verder ben ik actief lid van Sociëteit de Witte.

 

Passies/Hobby’s

Als reiziger onderweg zijn in onbekende gebieden, hiken in Ierland, lezen over geschiedenis en politiek, opera’s bezoeken in Oost-Europa.

 

Mooiste plekken in Wassenaar

Mooiste plek is Meijendel. Het is echt een plek voor iedereen: sporters, natuurliefhebbers en families met kinderen. Beginnend bij de historische boerderij, vervolgens langs het Monkeybos voor de kinderen, slingert het pad vanuit de duinen uiteindelijk naar het strand met vaak zicht op prachtige wolkenpartijen. Dat klassieke beeld doet mij denken aan het beroemde schilderij van Mauve met de ruiters op het strand.

Bijzondere persoonlijke plek in Wassenaar is de Schouwweg: fietsen van huis naar het dorp over de Schouwweg biedt mij de kans om de diversiteit van de schoonheid van Wassenaar te ervaren met haar bossen, haar landhuizen, de polders en de jaren ’30 huizen in het dorp.

 

Motto

Het Joodse gezegde “Wie een mens redt, redt de mensheid.” Oftewel door lokaal actief te zijn voor de Wassenaarse burger, kun je een wereld van verschil maken.