CDA Wassenaar bezoekt theater de Warenar

De CDA fractie vindt het belangrijk om regelmatig werkbezoeken af te leggen. Het is belangrijk om goed en regelmatig te horen wat er leeft in de Wassenaarse samenleving. Het eerste werkbezoek deze nieuwe periode vindt plaats met een vertegenwoordiging vanuit de Warenar. We spreken met de heren Topper, Marsé en Sirre. Er is veel gebeurd de afgelopen tijd in de Warenar. Er vinden voortdurend prachtige voorstellingen plaats, maar daarnaast gaat het ook behoorlijk goed met de exploitatie van het gebouw. Een aantal zaken is de afgelopen tijd behoorlijk opgeknapt. Zo zijn de toiletten vernieuwd en is de artiestenfoyer opgeknapt. Er ligt ook al weer een prachtig programma klaar voor het nieuwe seizoen. Kortom er is veel positieve energie.

Toch benadrukken ze ook dat er nog behoorlijk wat achterstallig onderhoud is waar de komende tijd echt wat aan zal moeten gebeuren. Er is in lange tijd veel te weinig onderhoud geweest. Het CDA Wassenaar benadrukt dat het van belang is dat er in Wassenaar een mooie theaterfunctie blijft behouden. De Warenar lijkt hiervoor echt een geschikte plek, omdat hier op dit moment ook al een theater is. Niettemin zouden ook andere locaties kunnen worden bekeken. Er zal echter wel snel binnen de komende periode een knoop moeten worden doorgehakt.

We maken tot slot een tour door de Warenar. Het is een groot gebouw met meerdere mogelijkheden. Wellicht dat er ook op creatieve wijze nog kan worden gekeken of op de 1ste verdieping en de zolder woningen kunnen worden gebouwd.

De term Warenar zelf verwijst overigens naar een toneelstuk van P.C. Hooft (1581 – 1647) en Samuel Coster (15479-1655). Het is een komedie over de vrek Warnar die zo gierig is dat hij er alles voor opoffert, zelfs zijn dochter. Deze boodschap indachtig, vindt de CDA fractie het verstandig om goed te kijken of er op verstandige wijze kan worden geïnvesteerd in de theaterfunctie. Juist om er voor te zorgen dat we ook in Wassenaar kunnen blijven genieten van prachtige toneelstukken in de toekomst. We danken de heren hartelijk voor het bezoek.